Medicamente Colesterol

Suplimente de micşorare a colesterolului – Medicamentele colesterolului

Sunt multe speculaţii cu privire la efectele secundare ale folosirii suplimentelor de micşorare a colesterolului. Mulţi cred că aceste suplimente sunt adesea “încărcate” cu efecte secundare şi nu e bine să le utilizăm. Alţii cred că aceste suplimente îţi îmbunătăţesc sănătatea, atunci când sunt însoţite de o dietă potrivită şi de exerciţii.

Suplimentele colesterolului pot fi de două tipuri: artificiale (făcute de noi) şi naturale.

Cel mai faimos supliment pentru reducerea colesterolului este medicamentul Statin. Totuşi, chiar dacă este foarte eficient în reducerea colesterolului, are anumite efecte secundare. Fiecare produs, realizat de noi înşine, are şanse mari de a prezenta anumite efecte secundare.Cel mai comun efect secundar al medicamentului Statin este durerea musculară. La apariţia acestui efect se recomandă prezentarea imediată la medicul de familie. Consumarea acestui medicament poate provoca probleme la rinichi, de aceea se recomandă utilizarea în acelaşi timp şi a suplimentului Co – Enzima Q 10, pentru a creşte valoarea co – enzimei care e utilizată de Statin.

Suplimentele naturale

Suplimentele naturale, faţă de suplimentele artificiale, nu au efecte secundare şi sunt disponibile pe piaţă. Un bun reducător al nivelului de colesterol este Policosanol. Este un supliment foate cunoscut şi foarte bun, extras din trestia de zahăr. Acest supliment descreşte nivelul colesterolului LDL şi măreşte valoarea nivelului HDL.

Alte suplimente naturale bune care nu prezintă nici un fel de efecte secundare sunt Beta – Sitosterolul şi extracţia de ceai verde. Beta – Sitosterolul are proprietăţi de luptă împotriva cancerului şi poate fi găsit în boabele de fasole şi extracţia de ulei de porumb.

O altă cale naturală de luptă împotriva colesterolului este extracţia din copacul de guggul din India. Acesta este unul dintre medicamentele cele mai eficiente atunci când vine vorba de tratare a nivelului de colesterol mare. Acest supliment natural este mai de încredere şi de succes decât suplimentele artificiale. În acelasşi timp, nu prezintă efecte secundare.

Medicamentele pentru colesterol – are sunt riscurile ?

Stilul de viaţă pecare îl avem în acest secol ne poate provoca mari probleme. Cele mai mari greutăţi în desfăşurarea activităţilor de zi cu zi sunt cauzate de problemele cu sănătatea. Iar cea mai întâlnită dintre aceste probleme este nivelul excesiv de colesterol.

Deşi poţi lua medicamente pentru a-ţi rectifica nivelul de colesterol, întotdeauna există întrebarea : Medicamentele sunt sigure sau nu ? Multe persoane cu nivel mare de colesterol aleg ca metodă de combatare a nivelului excesiv de colesterol efectuarea de exerciţii. Cei care apelează la medicamente, optează pentru medicamentele naturale şi obţin rezultate bune. Problema stă în mediamentele artificiale, care o mare parte din ele prezintă efecte secundare.

Un reducător foarte bun al colesterolului este Niacin-ul. Totuşi, deşi este de reuşită, prezintă câteva efecte secundare. Mulţi consumatori ai niacinului au această problemă. Efectele secundare constau în inflamaţii la rinichi, indigestie, greaţă şi diaree. Niacin poate provoca, de asemenea, şi dilatarea vaselor de sânge care rezultă din mărirea volumului de curgere a sângelui în urma consumării în doze mari. Un alt medicamentartificial este Statin cialis fast delivery. Dar una din grijile doctotilor este că oamenii tind să combine cele două medicamente, sperând la o micşorare “magică” a colesterolului.

Totuşi, aceste medicamente, care au scopul de a micşora nivelul colesterolului din corp, pot conduce la probleme grave de sănătate dacă sunt consumate împreună. De fapt, poate fi fatal dacă dozele sunt mari. Deci, nu lua suplimente artificiale puternice fără sfatul medicului.

În afară de efectele secundare grave provocate de aceste medicamente, alte efecte pot fi crampe musculare si dureri. Dacă observi astfel de efecte secundare după consumarea acestor medicamente, renunţă la acest medicament şi consultă doctorul.

Nu este recomandat să iei medicamente din propria iniţiativă, ci doar după recomandarea doctorului. Dacă vrei să faci ceva pentru nivelele de colesterol fără a exista riscul de a-ţi pune în pericol viaţa şi sănătatea, datorită efectelor secundare însoţite de majoritatea medicamentelor, cea mai bună cale este să faci multe exerciţii şi să urmezi o dietă potrivită.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *