Grăsimea Excesivă

Grăsimea excesivă

În acest secol, media este, în sfârşit, conştientă de faptul că în America problema cea mai des întâlnită în ale sănătăţii este obezitatea. Greutatea în exces nu numai că are o mare pondere la orice problemă de sănătate, ci poate participa şi la multiplicarea factorilor de risc, inclusiv şi cei existenţi din cauza tabacului. Conform ultemelor rapoarte decesele cauzate de tabac au ajuns la o valoare mai mare decât cele de AIDS/HIV, mortalitatea maternă, accidentele auto, ucideri şi sinucideri. Iar obezitatea sprijină creşterea riscurilor.

Nu trebuie să ai o greutate de peste 135 kg pentru a conştientiza că grăsimile sunt dăunătoare. Fiind “plinuţă” sau chiar slabă poate fi de ajuns pentru a mări riscul apariţiei unei boli, cum ar fi cancer, diabet, boli ale inimii, pierderea memoriei, menopauză, osteoporoză, infarct.

Nu este de ajuns înlocuirea margarine cu unt, mai ales dacă întinderea este făcută cu uleiuri hidrogenate sau “grasimele trans”.

Grăsimile bune, “grăsimile esenţiale” pe care nu le poate produce corpul se găsesc în peşte, nuci, soia sau alte produse. Pentru majoritatea grăsimilor pe care nu le ai în dietă, corpul tău va produce ce are nevoie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *