Efectele Fumatului

Efectele fumatului – îţi fac viaţa un iad

Există dovezi medicale conform cărora fumatul tutunului este legat de mai mult de două duzini de boli şi condiţii. Are efect negativ petru aproape fiecare organ al corpului şi dăunează sănătăţii. Fumatul tutunului rămâne cauza principală a morţilor care pot fi împiedicate şi are efecte negative asupra sănătăţii persoanelor de toate vârstele : copii nenăscuţi, copii, adolescenţi, adulţi, şi vârstnici.anti-fumat.jpg

Fumatul conduce la apariţia problemelor de sănătate cum ar fi cancerul, empizema (distrugerea ţesuturilor plămânilor), răni ale organelor, şi boli la inimă. Aceste boli limitează posibilitatea unei persoane de a fi activă şi poate fi fatal.Fumarea unei singure ţigări scurtează viaţa cu 7 minute. Fumarea unui pachet de ţigări pe zi scurtează viaţa cu 140 minute/zi.

Cum este afectat colesterolul cheap cialis?

Fumând tutun în orice formă, chiar şi trabuc, va avea ca efect creşterea trigliceridelor şi a nivelului LDL al colesterolului şi descreşterea nivelului HDL.Nivelele colesterolului sunt în legătură directă cu boala arterelor coronare cunoscută şi sub denumirea de arteroscleroza.

Fumatul provoacă boli ale inimii

tutun-ucigas.jpgDatele curente demonstrează că senzaţia care o ai în urma inhalării fumului poate rezulta de la multe componente ale fumului, cum ar fi monoxid de carbon, nicotină, hidrocarburi aromatice şi altele (figura “Autopsia unui ucigaş”).

Moleculele de oxigen sunt transportate prin corp lipite de sau agăţate de hemoglobine. Monoxidul de carbon concurează cu oxigenul pentru a ocupa un spaţiu cât mai amre , ceea ce înseamnă că inima unui fumător trebuie să muncească mai mult pentru oxigenarea creierului, inimii, a muşchilor şi a altor organe vitale.
Fumatul trabucului şi a pipei

Persoanele care fumează trabuc sau pipă întâmpină un risc ridicat al morţii de boala arterelor coronare (poate conduce şi la infarct), dar, totuşi nu este la fel de mare precum fumătorii de ţigări. Aceasta datorită faptului că probabilitatea inhalării fumului este mai mică. În prezent sunt foarte puţine informaţii cu privire la fumatului trabucului şi pipei, dar şi cu privire la bolile cardiovasculare, în special în rândul persoanelor tinere, care reprezintă majoritatea fumătorilor.

Fumatul provoacă acneea la femei

Noile descoperiri leagă apariţia acneei la femei cu fumatul. Cercetătorii italieni de la Institutul Dermatologic din San Gallicano, din Roma, au decsoperit că fumatul conduce la apariţia acneei la oameni şi afectează, în special, femeile. Ei au găsit un tip specific de acnee, şi anume acneea non-inflamatoare. Acest tip de acnee este caracterizată, la fumător, de blocarea porilor, puncte negre mari, care sunt mai puţin inflamate decât acneea propriu – zisă.

Risc mărit de boală. Studiile arată căfumătorii au o perceptibilitate mai mare la răceli, gripe, bronşite şi pneomonii, decât nefumătorii. Şi oamenii care au diverse probleme de sănătate, cum ar fi astmul bronşic (astma) devin mai bolnavi dacă fumează (şi câteodată atunci când stau în apropierea celor care fumează). Deoarece tinerii care fumează, doar pentru a ţine control asupra greutăţii,tind să aprindă o ţigară în loc să mănance, corpul lor prezintă o lipsă în nutritivi care sunt necesari pentru a creşte, a se dezvolta, şi a lupta împotriva bolilor.

Rapoartele au demonstrat că fumatul dăunează sănătăţii fumătorilor, contribuind la accidente de genul fracturilor, la complicaţii ale diabetului, mărirea infecţiilor la rănile deschise (conducând chiar şi la operaţii), şi o valoare mare a problemelor de reproducere. Pentru fiecare moarte prematură în fiecare an, provocată de fumat. există cel puţin 20 de fumători care trăiesc cu o boală serioasă legată de fumat.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *