Cum să nu te îngraşi iarna

Cum să nu te îngraşi iarna

Poţi considera că este opusul modului de gândire, dar tu poti să îţi dublezi numărul de mese pe zi şi în acelaşi timp să pierzi din greutate.

Este adevărat, poţi consuma o anumită cantitate de mâncare pe zi şi vei slăbi. Cheia succesului este să faci porţiile mici şi să împarţi aceeaşi cantitate de mâncare în mai multe porţii pentru fiecare masă pe care o vei avea pe parcusul zilei. În mod tipic tu mânanci de trei ori pe zi, aşa cum fac oamenii conştienţi. Ceea ce trebuie să faci este să dublezi numărul de mese.

Deci, cum poţi slăbi având mai multe mese pe zi ?

Sunt sigur că ai zis de foarte multe ori : Nu am nevoie de aceasta, o mănânc doar pentru a mânca ceva. Aceasta se întâmplă deoarece simţul interior ne spune că trebuie să respectăm cantitatea de mâncare cu care ne-am obişnuit până în prezent.

Totuşi mănânci mai multă mâncare decât poţi. De ce se întâmplă aceasta? Nu ţi se pare că soluţia este mai uşoară ? De ce nu rezişti pur şi simplu să mănânci? Nu este chiar aşa de uşor. Creierul are mare putere şi este dificil să schimbăm programul care l-am respectat până în prezent.

Dacă creierul are o aşa mare putere asupra noastră de ce nu lucrăm împreună cu el şi nu împotriva lui? Pentru moment nu vom încerca să ne schimbăm programul zilnic sau să mâncăm în cantităţi mult mai mici.

Astfel singura oportunitate care o avem este să ne continuăm programul şi să mancăm aceeaşi cantitate de mâncare cu care deja suntem obişnuiţi. Dar astfel ce rezultat vom avea? Nu am redus caloriile şi vom mânca aceeaşi mâncare ca până în prezent, dar vă aduceţi aminte de puterea creierului care arde un anumit număr de calorii?

Astfel creierul va face asocierea dintre momentul în care mâncăm şi momentul în care va arde numărul respectiv de calorii şi de fiecare dată când vom mânca, creierul va încerca să comande metabolismului nostru să ardă acelaşi număr de calorii la fiecare masă pe care o vom avea. Punctul cheie în pierderea greutăţii este faptul că tu vei consuma acea cantitate de calorii la fiecare masă luată. Pentru a satisface cerinţa de a arde un număr dat de calorii, metabolismul va căuta şi arde caloriile depozitate în grăsimea corpului.

Astfel puterea creierului este aşa de puternică încât ne stimulează dorinţa de a mânca, dar are şi puterea de a decide câte calorii trebuie arse într-o anumită perioadă de timp.

Concluzia este că putem pierde din greutate în mod conştient şi fără să ne gândim la numărarea caloriile.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *