Ce avantaje are tratamentul cu ventuze masaj?

Tratamentul cu ventuze face referire la o metoda straveche care a aparut initial in perioada antica in China si care erau folosite niste ventuze masaj confectionate din corn de animal initial, si apoi din alte tipuri de materiale, in forma de cupa cu scopul de a mentine presiunea. Acest lucru era obtinut folosindu-se o sursa de caldura ori prin absorbtia aerului in interiorul ventuzei. In acest mod atat pielea cat si muschii aflati imediati sub suprafata pielii erau ridicati si tinuti in aceasta stare datorita unei presiuni negative in interiorul ventuzei. Aceasta putea sa fie mutata pe suprafata pielii, insa trebuie sa fie mentinuta presiunea din interiorul acesteia. In acest fel, rezultatul era absorbtia pielii cat si a muschilor din zonele in care a fost pozitionata ventuza.

Ventuze masaj | Tratament

Ventuze masaj | Utilizare si Beneficii

Ventuzele sunt aplicate de catre persoana care practica si acupunctura in anumite puncte cheie de pe suprafata pielii care sunt corespunzatoare zonelor din corp dureroase. In acest fel, atunci cand ventuzele sunt plimbate pe suprafata pielii tratamentul cu ventuze masaj are un efect asemanator cu un alt tratament folosit in Sud-Estul Asiei care ofera senzatia frecarii cu nisip. Acest tratament consta in frecarea pielii ori cu o moneda ori alt tip de obiect cu scopul de a alunga orice blocaj de energie.

In comparatie cu acest tip de tratament folosit cu precadre in zona de sud-est a Asiei, tratamentul cu ventuze este unul mult mai bland, mai ales pentru ca se foloseste si un ulei de masaj pentru a permite ventuzelor sa alunece mult mai usor pe suprafata pielii eliminand astfel riscul aparitiei vanatilor subcutanate. Insa, cu toate acestea exista un risc mic de aparitie a vanatilor superficiale, ori datorita faptului ca ventuza este tinuta in acelasi loc timp de o perioada mai mare de timp, ori pentru ca este mutata pe piele.

In tratamentele antice erau folosite ventuze care erau incalzite, intrucat incalzirea ventuzei era insasi metoda prin care era obtinuta absorbtia. Adica, aerul fierbinte din interiorul ventuzei incepea sa scada in densitate si intrucat ventuza era ermetica, presiunea scadea si ea, ceea ce facea ca pielea din interior sa fie trasa la suprafata.

Dintre avantajele cele mai importante ale masajului cu ventuze enumeram faptul ca stimuleaza sistemul circulator si metabolismul, totodata stimuleaza si circuitul limfatic (pentru persoanele care nu stiu, acest circuit este cel responsabil pentru eliminarea toxinelor), deci se poate spune ca masajul cu ajutorul ventuzelor ajuta la eliminarea toxinelor, reduce atat inflamatiile cat si durerile de la muschi cat si de la articulatii, atenueaza durerile de pe timpul menstruatiei, poate chiar sa ajute la tratarea unor diverse afectiuni pulmonare.

In concluzie, tratamentul cu ventuze masaj are multiple utilizari si este foarte util pentru imbunatatirea nivelului de sanatate al organismului uman.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *